'Een les in liefde'

Getuigenissen
'Een les in liefde'

Angelique Ferrali is een medewerker van het Opus Dei, woont in Zwitserland en geeft tennislessen. Zij herinnert zich een Mis die gecelebreerd werd...

Pastorale brieven

Brief van de prelaat (oktober 2014)

Brief van de prelaat (oktober 2014)

De prelaat nodigt ons uit om samen met de zalige Álvaro te bidden: "Bedankt, vergeef me, help mij meer." Hij vraagt ons speciaal voor de vrede in de wereld te bidden en voor de komende Synode over het gezin.

Dagelijkse tekst

“Dit is de Wil van God: jullie heiligheid”

Het is niet de moeite waard je te geven, als het niet voor iets heel groots is, iets dat helemaal van God is: voor de heiligheid. Daarom verkondigt de Kerk bij een heiligverklaring dat het leven van de betrokkene heldhaftig is geweest. (De Voor, 611)

Je zult heilig worden, als je van de anderen weet te houden en hen het leven aangenaam maakt - ook als het je moeite kost -, vooropgesteld dat God daardoor niet beledigd wordt. (De Smidse, 556)

U en ik, we horen allebei tot de familie van Christus, want in Hem heeft Hij ons uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, om heilig en vlekkeloos te zijn voor zijn aangezicht. In liefde heeft Hij ons voorbestemd zijn kinderen te worden door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil,...