Nieuws van de paus

Pastorale brieven

Bericht van de prelaat (1 november 2017)

Bericht van de prelaat (1 november 2017)

Ja, het is mogelijk om gelukkig te zijn te midden van onzekerheden, problemen en zorgen. Laten we de vreugde van God aan iedereen doorgeven.

Dagelijkse tekst

“Dit is een tijd van hoop”

“Dit is een tijd van hoop, en ik leef uit deze schat. Dat is geen holle frase, Vader, maar een realiteit”, zeg je me. Welnu - breng de hele wereld dan onder in je hoop, alle menselijke waarden waar je je zo sterk door aangetrokken voelt: vriendschap, kunst, wetenschap, filosofie, theologie, sport, natuur, cultuur, de zielen - Breng dat allemaal onder in de hoop op Christus. (De Voor, 293)

Daar waar wij ons bevinden, spoort de Heer ons aan: waakt! Laten we na deze vraag van God ons geweten voeden met hoopvol verlangen naar heiligheid, met daden. Geef mij uw hart, mijn zoon (Spr 23, 26), fluistert Hij ons in het oor. Houd op luchtkastelen te bouwen, besluit uw ziel te openen voor God, want alleen in de Heer zult u een echt fundament vinden voor uw hoop en voor het weldoen aan de anderen. Wanneer men niet strijdt met zichzelf, wanneer men de vijanden die de innerlijke burcht...