Vier dagen in Ierland

Van de prelaat
Vier dagen in Ierland

Hoogtepunten van de eerste pastorale reis van Mgr. Fernando Ocáriz als prelaat van het Opus Dei naar Ierland (18-21 april 2017). Engelstalige video...

Nieuws van de paus

Pastorale brieven

Bericht van de prelaat (10 oktober 2017)

Bericht van de prelaat (10 oktober 2017)

De trouw van een christen is een dankbare trouw, want we zijn niet trouw aan een idee maar aan een Persoon: «Jezus, hoe goed bent U, hoe goed!».

Dagelijkse tekst

“Volmaakte mensen vind je alleen in de hemel”

Wat heeft die ander een gebreken! Ja - maar, op de eerste plaats vind je volmaakte mensen alleen in de hemel en op de tweede plaats sleep ook jij het jouwe aan gebreken mee en ondanks alles verdragen anderen je toch, sterker, ze hebben zelfs respect voor je. Want ze geven om je met de liefde die Jezus voor de zijnen had, die ook met heel wat zwakheden behept waren! Leer daar van! (De Voor, 758)

Je beklaagt je omdat hij geen begrip voor je heeft - Ik ben er zeker van dat hij al het mogelijke doet om je te begrijpen. Maar wanneer zul jij eens je best gaan doen om hèm een beetje te begrijpen? (De Voor, 759)

Zeker! Ik geef toe:die persoon heeft zich slecht gedragen; zijn gedrag is verwerpelijk en onwaardig, hij heeft absoluut geen karakter.

Menselijk gesproken verdient hij alleen maar minachting, voegde je eraan toe.

Ja, ik begrijp je, maar ik ben het niet eens met je...