Bisschop Javier Echevarría herstellende van operatie

De prelaat van het Opus Dei werd in de afgelopen week succesvol geopereerd. De operatie aan zijn wervelkolom, die bijna vijf uur duurde, vond plaats in het ziekenhuis van de Universiteit van Navarra in Pamplona, Spanje.

De artsen belast met de operatie zeiden dat "de behandeling succesvol is verlopen, zonder complicaties. De wervelkanaalstenose is door lumbale decompressie verholpen en de lumbale wervels zijn vastgezet aan het heiligbeen.”

Op advies van de artsen blijft bisschop Echevarría tien dagen in het ziekenhuis van de Universiteit van Navarra. Dan zal hij enkele weken in Pamplona doorbrengen om te herstellen van de gevolgen van de operatie. Zijn ondersteunende vicaris, Fernando Ocáriz, zal hem begeleiden. Beiden zullen in december naar Rome terugkeren, op tijd voor het begin van de Jaar van Barmhartigheid.

Voor de operatie, uitte de prelaat zijn dank voor de vele blijken van medeleven en genegenheid die hij heeft ontvangen, en hij zei dat hij voor iedereen zal bidden. Hij bedankte ook het medisch team en de verpleegkundigen voor de uitstekende zorg die hij ontvangt.

De prelaat maakte op 1 november, in zijn maandelijkse brief aan de gelovigen van de prelatuur, bekend dat hij deze operatie zou ondergaan: "Binnen een paar dagen zal ik naar het academisch ziekenhuis van Navarra gaan voor een chirurgische ingreep. Ik zal nauw verbonden zijn met ieder van jullie, en ik hoop dat jullie me met de kracht van jullie gebed zullen ondersteunen."