Edna Kavanagh

Edna Kavanagh is geboren op 9 februari 1933 en overleed op 4 oktober 2011 na een kortstondige ziekte die zij met sereniteit en een groot vertrouwen in God heeft aanvaard. Zij is begraven op de R.K. begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam.

Edna Kavanagh

Edna kwam in 1959 naar Nederland, na afronding van de studie Rechten in Argentinië. Zij bouwde prestige op in het bedrijfsleven en in 1984 werd zij gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Zij maakte deel uit van verschillende commissariaten en werkte tot heden voor de Europese Commissie.

Samen met anderen maakte zij in 1981 de komst van de Missionaries of Charity in Nederland mogelijk. Eind jaren tachtig leerde zij het Opus Dei kennen en werd het eerste geassocieerde lid van het Opus Dei in Nederland. Zij heiligde haar werk uit liefde tot God en heeft zich ingezet voor diverse projecten.

Zij was nauw betrokken bij de aanpassing van Zonnewende tot een conferentieoord. Zij heeft een gezichtsbepalende inbreng gehad bij het opzetten van sociaal-culturele en kunstactiviteiten waarmee zij wilde bijdragen aan de rijkdom van het menselijk bestaan. Zij hechtte veel waarde aan een persoonlijke benadering. Mede door haar inzet hebben veel mensen aan deze activiteiten deelgenomen.

De laatste jaren was zij intensief betrokken bij Europrof, de horecaopleiding bij Zonnewende.

Altijd stond zij dicht bij de mensen en was zij trouw en apostolisch in de vriendschap.

Edna blijft als een dankbare en positieve persoon in onze herinnering.