Mgr. Carrasco: «Het dienstwerk is jullie nieuwe identiteit»

31 gelovigen van het Opus Dei hebben de diakenwijding ontvangen in de basiliek Sant’ Eugenio te Rome uit handen van Mgr. Ignacio Carrasco.

Foto: Martijn Pouw ontvangt de diakenwijding van Mgr. Ignacio Carrasco.

De nieuwe diakens komen uit 15 verschillende landen: Spanje, Italië, Venezuela, Kenia, Argentinië, Filipijnen, Uruguay, Slowakije, Oeganda, Nigeria, Frankrijk, Ivoorkust, Brazilië, Colombia en Nederland. Hun priesterwijding zal plaatsvinden op 5 mei en wordt via internet uitgezonden.

Mgr. Ignacio Carrasco, emeritus-voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven, legde in zijn homilie de nadruk de dienst van het woord, karakteriserend voor de taken van een diaken: “In de taal van Jezus van Nazareth, in de taal van zijn Moeder, Maria, en zijn familie, vrienden en buren.”

Foto’s van de plechtigheid

De prelaat van het Opus Dei, Mgr. Fernando Ocáriz, nam vanaf het priesterkoor deel aan de plechtigheid, tezamen met de vicaris-generaal, Mgr. Mariano Fazio, en de vicaris-secretaris, Mgr. Antoni Pujals. Veel familieleden en vrienden van de toekomstige priesters woonden de wijdingsplechtigheid bij.

Klik hier voor de lijst nieuwe diakens.