Nieuw boek over de zalige Josemaría in Polen

De Poolse Uitgever M heeft onlangs het boek uitgebracht “Retraite met… de zalige Josemaría Escrivá”, met een bloemlezing uit de werken van de stichter van het Opus Dei.

Deze uitgave maakt deel uit van de serie "Retraite met …" (Rekolekcje z…), die tot doel heeft het volgen van retraites te vergemakkelijken door middel van het lezen van overwegingen van meesters in het christelijke spirituele leven. Het boek verschijnt met een voorwoord van Franciszek kardinaal Macharski, opvolger van Karol Wojtyla als aartsbisschop van Krakow.

Maximiliaan Kolbe, de Pastoor van Ars, Franciscus van Assisi, Theresia van Lisieux en Moeder Teresa van Calcutta zijn een paar voorbeelden uit de reeks waarin al meer dan twintig delen verschenen zijn. Aan de vooravond van het eeuwfeest van zijn geboortedag heeft de uitgever M ook een deel gewijd aan de stichter van het Opus Dei.

De samensteller, Juan Luis O'Dogherty, heeft het boek ingedeeld in vijftien hoofdstukken. Het biedt een keuze uit reeds verschenen werken van de zalige Josemaría Escrivá en volgt de opzet van de retraites die de stichter van het Opus Dei bij een aantal gelegenheden gaf met het leven van Jezus als thema van elk hoofdstuk, met de persoonlijke navolging van Jezus als hoofdthema.

Vijf hoofdstukken hebben betrekking op het verborgen leven van Jezus, de eerste dertig jaren van zijn leven hier op aarde. Op deze wijze wil Juan Luis O'Dogherty trouw zijn aan de oorspronkelijke boodschap van de zalige Josemaría "aan wie God de genade verleende ten diepste de waarde te begrijpen van deze jaren waarin de Zoon van God een gewoon bestaan leidde en ons leert het werk, het gezin en elke gewone feitelijkheid te heiligen", verklaart de schrijver.