Pastorale reizen prelaat in juli en augustus 2017

Mgr. Fernando Ocáriz zal in juli en augustus diverse landen in Europa bezoeken, waaronder België en Nederland. Hij zal er de gelovigen en vrienden van de prelatuur ontmoeten.

De heilige Jozefmaria maakte tijdens zijn leven vele reizen om tijd door te brengen met de gelovigen van het Opus Dei. Zijn opvolgers hebben zijn gewoonte voortgezet. In de komende weken zullen veel mensen voor het eerst de nieuwe prelaat ontmoeten.

Mgr. Fernando Ocáriz reist eerst naar de Spaanse hoofdstad Madrid, waar hij diverse ontmoetingen heeft van 28 juni tot 3 juli.

Daarna is hij van 4 tot 8 juli in Portugal. Hij zal dan ook een bezoek brengen aan Fatima om daar op de plaats te bidden waar 100 jaar geleden Onze Lieve Vrouw aan drie jonge herders verscheen.

In Barcelona zal hij van 13 tot 17 juli verschillende groepen mensen ontmoeten.

Op 1 augustus vertrekt hij naar Parijs, waar hij tot 5 augustus verblijft. Dan reist hij door naar Duitsland, waar hij tot 21 augustus blijft. Tijdens zijn verblijf in Duitsland zal hij een bezoek brengen aan Nederland en België om daar gelovigen van de prelatuur van het Opus Dei te ontmoeten.

Tussen 22 en 25 augustus zal hij diverse apostolische ontmoetingen hebben in Milaan en vervolgt hij zijn reis naar Marseille, waar hij van 26 tot 28 augustus zal zijn.

Daarna reist hij door naar het Maria-heiligdom Torreciudad (Spanje). Hij zal dan aanwezig zijn bij de priesterwijding van twee geassocieerden van de prelatuur op 3 september.