Prelaat bezoekt Estland en Finland

Bisschop Javier Echevarria heeft een kort pastoraal bezoek gebracht aan Estland en Finland. Hij moedigde de mensen daar aan om een “intens evangelisatie-apostolaat” te doen.

De prelaat begroet theaterdirecteur Lembit Peterson.

Op de eerste dag van zijn bezoek groette de prelaat op de Finse luchthaven Vantaa bij Helsinki gelovigen van het Opus Dei van deze twee landen. Daarna nam hij de boot naar Tallinn, hoofdstad van Estland, op 80 km afstand. De talen van beide landen zijn verwant, ze zijn niet Indo-Europees en niet verwant met het Russisch of het Lets. De meeste Esten kunnen zonder veel moeite Fins verstaan. Omgekeerd is dat minder het geval.

Gedurende de reis naar Tallinn, vertelden enkele leden van het Opus Dei die prelaat vergezelden over enkele Estlandse gewoonten, waaronder de lange traditie van meerstemmige zang.

In Tallinn ontmoette hij in diverse plaatsen enkele honderden mensen. Hij moedigde hen aan door hun leven een intens evangelisatie-apostolaat te doen, vooral onder diegenen die nooit de kans hadden om over Christus te horen.

De prelaat drong aan op herstel van ´s lands wortels. “Van Maria” aldus paus Innocentius III.

Hij was ook in de gelegenheid om Lembit Peterson te groeten, een theaterdirecteur die in 1994 tijdens zijn bezoek aan Estland de zalige Alvaro del Portillo ontmoette.

Op de boot naar Estland.