Prelaat bidt voor Lijkwade Turijn

Bisschop Javier Echevarría reisde naar Turijn om te bidden voor de beroemde Lijkwade. Deze was van 10 april tot 23 mei voor het publiek tentoongesteld.

De prelaat bidt in de kathedraal van Turijn.

Na aankomst in Turijn, reisde de prelaat direct door naar de kathedraal om te bidden voor de Lijkwade. Hij werd vergezeld door Mgr. Fernando Ocariz, vicaris-generaal van het Opus Dei, en Matteo Fabbri, vicaris van het Opus Dei in Italië.

Net als duizenden pelgrims die gedurende de 44 dagen durende tentoonstelling naar Turijn waren gekomen om te bidden voor de Lijkwade, keek de prelaat eerst naar een korte film over de geschiedenis ervan. Daarna bracht de prelaat enkele minuten in gebed door voor de afbeelding van Christus op het doek.

Foto van een deel van de Lijkwade.

Na zijn bezoek schreef bisschop Echevarría enkele woorden in het gastenboek: "Met diepe dankbaarheid bid ik voor alle mensen in deze geliefde stad en verenig ik mij met de intenties van de bisschop van dit bisdom en de intenties van alle autoriteiten."

Foto van een deel van de Lijkwade.

Voordat hij de kathedraal verliet, dankte hij de vrouw die de leiding had over de vrijwilligers, die hem zo’n warm welkom hadden geboden en voor al hun inspanningen om de tentoonstelling tot een succes te maken. Ook sprak hij enkele minuten met diocesane priesters, die naar de kathedraal waren gekomen om hem te ontmoeten. De prelaat drong er bij hen op aan om elke dag apostolisch te zijn, om roepingen te zoeken voor het seminarie en vaak de grootsheid te beschouwen van de eigen priesterlijke roeping.

In de middag was bisschop Echevarría in de gelegenheid om met verschillende groepen leden van het Opus Dei spreken. Hierbij waren ook hun vrienden aanwezig die deelnemen aan christelijke vormingsactiviteiten die de prelatuur in Turijn en omgeving aanbiedt.

De prelaat ontmoette ook enkele vrouwen en mannen die helpen bij de vormingsactiviteiten die het Opus Dei in Piamonte biedt.

Verwijzend naar de woorden die worden voorgelezen aan hen die in de rij voor de Lijkwade wachten, zei de prelaat dat onze Heer veel voor ons heeft geleden en dat wij nu de plicht hebben om dit nieuws aan anderen te vertellen. "Niettemin hebben wij ook de mogelijkheid om Gods almacht te frustreren als we onze Heer slecht behandelen, die je een hand reikt om je te helpen, die je zegt: Houd moed, wees trouw!"

Mgr. Javier Echevarria met een groep studenten in Turijn.

Mgr. Echevarría was ook in de gelegenheid om een groep studenten te ontmoeten. Hij moedigde hen aan om trouw en apostolisch te zijn, zodat de mensen in Turijn die God proberen te vinden door hun vriendschap geholpen kunnen worden.