Saxum

Op weg naar Emmaüs Om via de bladzijden van het evangelie dichter bij de Heer te komen, heb ik jullie altijd aangeraden je te verplaatsen in de verschillende gebeurtenissen, en te doen alsof je iemand bent die daarbij aanwezig is.

Op weg naar Emmaüs

Om via de bladzijden van het evangelie dichter bij de Heer te komen, heb ik jullie altijd aangeraden je te verplaatsen in de verschillende gebeurtenissen, en te doen alsof je iemand bent die daarbij aanwezig is.

Heilige Jozefmaria (Vrienden van God, n° 222).

Op bedevaart gaan naar het Heilig Land betekent neerknielen in de grot van Bethlehem, de oproep van Jezus horen bij het meer van Galilea, bidden op de Calvarieberg en bij het lege Graf. Het is een droom die elk jaar voor vele christenen werkelijkheid wordt. Daarmee zetten ze een eeuwenoude traditie voort. De heilige plaatsen brengen het verblijf van de Zoon van God op aarde heel dichtbij.

Saxum wil eraan bijdragen dat een bezoek aan het Heilig Land een ommekeer betekent in het leven van elke pelgrim. Het conferentieoord wil een kader bieden voor een persoonlijke ontmoeting met de levende Christus, zoals de leerlingen van Emmaüs die ervaren hebben: ze zeiden tot elkaar: ‘Brandde ons hart niet in ons, terwijl Hij onderweg met ons sprak en ons de Schriften ontsloot?’ (Lc. 24, 32). Na een bezoek aan de heilige plaatsen helpt Saxum de pelgrim om rustig te overwegen wat hij ervaren heeft door de aanwezige lectuur, de stilte van de kapel, de omringende bossen, het uitzicht over de heuvels met in de verte de zee.

www.saxum.org

www.deoudegracht.nl