Woorden van de prelaat van het Opus Dei bij de uitverkiezing van paus Franciscus

Mgr. Javier Echevarría bevestigt opnieuw een volledige toewijding aan zijn persoon en zijn dienstwerk, in de overtuiging daarmee ook uitdrukking te geven aan de gevoelens van de gelovigen - leken en priesters - van de prelatuur van het Opus Dei.

Paus Franciscus die de zegen geeft.

De katholieken over de hele wereld beleven een moment van grote vreugde! Onze nieuwe paus Franciscus is de 265ste opvolger van Petrus. Vanaf het moment dat men de witte rook zag, hebben we hem met diepe dankbaarheid ontvangen en nu verklaren we hem, naar het voorbeeld van Benedictus XVI, onvoorwaardelijke eerbied en gehoorzaamheid. En ook onze liefde en onze gebeden, in de lijn van ons gebed met de paus toen hij voor het eerst naar het balkon van de Sint Pieter kwam, van waaraf de zegen gegeven wordt.

Op dit ogenblik van ontroering waarin de universaliteit van de Kerk tastbaar is, bevestig ik de nieuwe paus opnieuw een volledige toewijding aan zijn persoon en zijn dienstwerk, in de overtuiging daarmee ook uitdrukking te geven aan de gevoelens van de gelovigen – leken en priesters – van de prelatuur van het Opus Dei. We bevelen ons aan de gebeden van zijne Heiligheid aan, om doeltreffend en met een vreugdevolle beschikbaarheid bij te dragen aan de taak van evangelisatie waarover de paus bij zijn eerste begroeting aan de Kerk sprak.

In deze weken van sereen wachten is er veel gesproken over de zware last die rust op de schouders van de heilige Vader. Maar laten we niet vergeten dat de paus altijd op de hulp van God kan rekenen, op de bijstand van de heilige Geest en de liefde en het gebed van de katholieken en van miljoenen mensen van goede wil.

Zoals de heilige Jozefmaria altijd heeft aangeraden, vraag ik de Heer vandaag in het bijzonder dat alle christenen "één zijn van wil, één van hart en één van geest: opdat allen, heel verenigd met de paus, door Maria naar Jezus gaan, 'omnes cum Petro ad Iesum per Mariam." (De Smidse, 647).

+ Javier Echevarría

Prelaat van het Opus Dei