Eerste Zweedse uitgave “Als Christus nu langs komt”

De Zweedse uitgeverij "Catholica Bokförlaget" heeft een boek van de heilige Jozefmaria in het Zweeds uitgegeven: Als Christus nu langs komt.

Het is het tweede boek met teksten van de stichter van het Opus Dei dat in het Zweeds is verschenen. In deze taal zijn eerder uitgaven verschenen van De Weg, De Heilige Rozenkrans, De Kruisweg en De Voor.

Als Christus nu langs komt is een boek met een aantal preken van de heilige Jozefmaria ter gelegenheid van verschillende jaargetijden en feesten op de liturgische kalender van de Kerk (Advent, Kerst, Driekoningen, Vasten, Witte Donderdag, etc). Deze homilieën zijn later in boekvorm uitgegeven.

De leidraad is het goddelijk kindschap, dat de universele roeping tot heiligheid, de heiliging van het gewone werk, de beschouwing midden in de wereld en de eenheid van leven inhoudt.

Mgr. Álvaro del Portillo schrijft in het voorwoord van het boek: "De homilieën zijn geen theologisch traktaat in de gewone zin van het woord. Ze zijn niet geconcipieerd als verhandelingen over speciale thema's. Integendeel, ze werden levendig uitgesproken voor de meest uiteenlopende toehoorders in een voor ieder begrijpelijke taal. Uit de gedachtegang blijkt een bestendige liefdevolle omgang met het Woord van God. Mgr. Escrivá spreekt niet tot mensen die zich alleen maar overgeven aan bespiegelingen of die slechts hun nieuwsgierigheid ten aanzien van kwesties over de christelijke spiritualiteit willen bevredigen. Hij richt zich tot concrete mensen die in hun ziel reeds het leven van God hebben of, gedreven door Gods liefde, bereid zijn nader tot Hem te komen."

De eerste Spaanse uitgave van Als Christus nu langs komt dateert uit 1973. Later verscheen het boek in vele andere talen, waaronder Nederlands, Russisch, Portugees, Engels, Japans, Kroatisch, Oekraïns. Ook werd het boek in braille uitgebracht.

De geschriften van de stichter van het Opus Dei, waaronder die in het Zweeds, zijn via het Internet ter beschikking gesteld op: www.escrivaworks.nl. De Nederlandstalige boeken worden uitgegeven door Stichting De Boog.