Het dagelijks leven in proza en toneel

Op 9 januari 2002 is het honderd jaar geleden, dat Josemaría Escrivá, stichter van het Opus Dei, werd geboren. Bij gelegenheid van zijn eeuwfeest vinden in conferentieoord Zonnewende te Moergestel een reeks bijeenkomsten plaats, waarvan de eerste op 15 december a.s. rond het thema “Het dagelijks leven in proza en toneel”.

De gewone omstandigheden van iedere dag, die weinig ruimte lijken te bieden voor persoonlijke vrijheid en vriendschap met God, staan bij de bijeenkomsten centraal. Het eeuwfeest wil het leven in een nieuw daglicht plaatsen en de rijkdom ontdekken die daarin verborgen ligt.

Josemaría Escrivá moedigt iedereen aan juist in de dingen van iedere dag de uiteindelijke zin van het leven – God zelf – te zoeken, en een christelijke dimensie te geven aan het werk, het gezin, de cultuur, het onderzoek, aan vriendschap en aan gesprekken met anderen. Het gewone leven wordt zo tot een persoonlijke ontmoeting met God.

Literaire salon

De dag in Zonnewende begint met een literaire salon over de inhoud en inspiratie van de werken van Josemaría Escrivá: een korte inleiding bij de biografieën en een persoonlijk commentaar op de kern van elke titel van zijn werken, ondersteund met audiovisueel materiaal.

De Kerststal van God

Het programma voorziet ook in een toneelopvoering door kinderen die is gebaseerd op het recent uitgegeven boek van Enrique Monasterio ‘De Kerststal van God’: een origineel verhaal waarin de ster van Betlehem een majestueuze rol speelt, een ezeltje een bijzondere taak krijgt, en het herdertje, het wasmeisje en de herbergier onmisbaar zijn.

De stichting Soka (Sociaal-culturele en kunst activiteiten) is de organisator van de bijeenkomsten in Zonnewende.

Voor meer informatie:

Secretariaat stichting Soka

Concertgebouwplein 17

1071 LM Amsterdam

tel. 020 – 6793650

e-mail: secretariaat@soka.nl