Heilige Jozefmaria Escrivá
“In de eenvoud van je gewone werk, in de eentonige kleine dingen van iedere dag moet je het geheim van het grootse en van het nieuwe ontdekken, dat voor zoveel mensen niet te zien is, het geheim van de Liefde.” (Heilige Jozefmaria)
heilige Jozefmaria, Stichter van het Opus Dei

Korte video's

Solidariteit

Hoe begrijpelijk zijn het ongeduld, de beklemming en de onstuimige wensen van hen die zich met hun van nature christelijke ziel niet willen neerleggen bij de individuele en sociale ongerechtigheid, die het menselijk hart kan voortbrengen (video 2'15'').

Dagelijkse tekst

“Het verborgen wonder van het innerlijk leven”

Tot nu toe had je de boodschap die wij, christenen, aan de andere mensen brengen nog niet begrepen: het verborgen wonder van het innerlijk leven. Wat hou je hen nú een nieuwe wereld voor! (De Voor, 654)

Wat heb je veel nieuwe dingen ontdekt! - Toch ben je soms naïef en denk je dat je alles al gezien hebt, dat je al overal van op de hoogte bent - Maar even later raken je handen de unieke en onpeilbare rijkdom van de schatten van de Heer, die jou altijd weer - nieuwe dingen - zal laten zien als je met liefde en fijngevoeligheid reageert: en dan begrijp je dat je nog maar aan het begin staat van de weg, want heiligheid bestaat in vereenzelviging met God, met die God van ons die oneindig en...

Heilige Jozefmaria Escrivá
“In de eenvoud van je gewone werk, in de eentonige kleine dingen van iedere dag moet je het geheim van het grootse en van het nieuwe ontdekken, dat voor zoveel mensen niet te zien is, het geheim van de Liefde.”
HEILIGE JOZEFMARIA, Stichter van het Opus Dei